Прокуратурата във Велико Търново води разследване по случая с починалата 21-годишна родилка след секцио,

...
Прокуратурата във Велико Търново води разследване по случая с починалата 21-годишна родилка след секцио,
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана случая с починалата 21-годишна родилка

" Прокуратурата във Велико Търново води разследване по случая с починалата 21-годишна родилка след секцио, направено в горнооряховската болница ", заяви представителят прокуратурата Илиян Благоев.

Разследването е въз основа на събрани данни от назначената незабавна инспекция на държавното обвиняване за нещастния случай от края на август.

Следственото дело е за осъществено закононарушение - за породена гибел поради незнание или немарливо осъществяване на активност, представляваща източник на повишена заплаха.

Наблюдаващ прокурор по делото е Даниела Харитонова. Разследването ще продължи до изясняване на всички условия по случая.

Припомняме, че младата жена почина след планирано секцио. Тя постъпва в болничното заведение с просрочен термин. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдаване.

След опити за стимулиране на раждане, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио. Детето се е родило в устойчиво състояние и с нормални индикатори. Час по-късно обаче жената се влошила и почнала да кърви щедро. 

Заради усложненото положение тя е била превозена до болница във Велико Търново. За страдание, лекарите там не съумели да се преборят за живота на младата майка.

Близките на младата майка не одобряват версията на лекарите, че е умряла от необичаен синдром. Те се съмняват, че лекарска грешка е причина за нещастието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР